1: | 1/2 liter water
koken in een pan. |
2: |
Als het water
kookt de
vermicelli erin. |
Water kookt als het 100 graden Celsius is. Je herkent het als er bellen ontstaan in het water vanaf de bodem.
[Sluiten]
|
|
3: |
+/- 6 minuten laten koken. |
Myoteren is het op laag vuur verhitten van specerijen met heel weinig olie of boter in een pan zonder deksel. Het myoteren heeft tot doel de smaak te verhogen en de structuur van specerijen te verbeteren waardoor ze beter oplossen.
[Sluiten]
|
|
4: | Afgieten in een
zeef, en koud spoelen met koud water. |
Een roux bestaat meestal uit roomboter en bloem in een verhouding 5:6. Roux is een bindmiddel voor het vocht dat wordt toegevoegd.
[Sluiten]
|
|
5: | Bouillon aan de
kook brengen. |
6: | Aardappelzetmeel
aanlengen met een klein beetje koud water. |
7: | Dit al roerende
aan de bouillon toevoegen en laten binden. |
8: | Kippenvlees in
hapklare stukjes snijden. |
9: | De vermicelli en
het kippenvlees aan de bouillon toevoegen. |
10: | De soep op smaak
afmaken met wat peper & zout. |
11: | De soep inscheppen
en bestrooien met wat peterselie. |